Известие

Collapse
No announcement yet.

Температурен въпрос?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Температурен въпрос?

Колеги, при какво показание на температурата би трябвало да се включва перката?
    Днес промих системата от стария антифриз (боза) открих че датчика не пуска перката.
    Последно я пускаше малко след 90 градуса което ми се вижда много!
    Вторник отивам за датчик, питането е има ли по-студени датчици примерно, 85-6 градуса.

Ако съдиш по някоя друга кола, която си карал, че 90 градуса е много, не се притеснявай Както виждаш на уреда, 90 градуса е точно в средата, демек това е оптимална темпартура... За това дали има такива, които пускат перката при по-ниска температура трябва да знаят в магазина откъдето ще купуваш...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
      Ако съдиш по някоя друга кола, която си карал, че 90 градуса е много, не се притеснявай Както виждаш на уреда, 90 градуса е точно в средата, демек това е оптимална темпартура... За това дали има такива, които пускат перката при по-ниска температура трябва да знаят в магазина откъдето ще купуваш...
      Ясно! Принципно аз харесвам по-студени датчици, за да не се прцаква маслото и двигателя от високите температури.
      Ще пиша в темата във вторник като купя датчик да знаят колеги какви датчици има на пазара и колко струват горе долу.

Comment

След закупуване на правилния датчик от един магазин на Оборище нещата са идеални!!!

Comment

Какво значи "правилния", досега с неправилен ли е била? И какво значи "идеални" - каква темпаратура поддържа?

Comment

Какво значи "правилния", досега с неправилен ли е била? И какво значи "идеални" - каква темпаратура поддържа?
            Ами купих вчера датчик от магазин на бош (Красно село)
            испански марката беше нещо с 3-ри букви забравих вече - върнах го
            Сега температурата (по pokazaniq) е 93-4 градуса
            Сегашния е италиански марка ще пиша утре че кутийката е вколата и ме мързи да слизам

Comment

А за тази кола ли е датчика или намери някакъв "по-студен" както искаше в началото?

Comment

А за тази кола ли е датчика или намери някакъв "по-студен" както искаше в началото?
                За нея е предложиха ми и по-студен, но успяха да ме убедят че нямам нужда и че само ще товаря перката да работи по-често
                Да добавя че обезвъздушаването е най важното нещо при промивка на охладителната система

Comment

От скромния си опит мога да кажа,че 90* си е ОК.Поне при мойта перката се вкл. като задържи малко тази температура=>малко след нея...
                  Alfa Romeo GTV 3.2 V6 24V -сбъдната мечта
                  Peugeot Partner 1.6 HDI 90 BHP(служебна)-много зла за гъзарите-ex
                  SEAT Ibisa 1.4 '08(служебна)-много пъргава и ненатоварваща-ex
                  Dacia Logan 1.5 cdi 90 BHP(служебна)-голямото наказание за шофьора!!

Comment

Марката на датчика който сложих е марка, K&W
                    Италиански по производство. цена 32лв

Comment

Working...
                    X